Localizare & Directii

Burg Hostel Sighisoara -
Casa ta din cetatea medievalã

Parcare
Întrucât hostelul nostru se aflã în mijlocul cetãtii medievale, protejatã de UNESCO printre alte mosteniri culturale ale lumii, dorim sã vã rugãm a vã parca autoturismul în Orasul de Jos. Prin aceasta sustinem initiativa transformãrii cetãtii medievale intr-o zonã pietonalã.
Sosirea cu masina
Sighisoara se aflã direct pe E 60, care face legãtura între Amsterdam si Constanta. Aceastã stradã importantã traverseaza, din pãcate, centrul orasului Sighisoara.
Dealul Cetãtii este foarte vizibil iar indicatoarele cu cetatea vã îndrumã cu usurintã în cetate.

Sosirea cu autobuzul respectiv microbuzul 
O alternativã la reteaua cãilor ferate este reteaua de autobus, care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.
Mai multe informatii puteti gãsi la adresa urmãtoare:
www.autogari.ro

Burg-Hostel este asezat în inima cetãtii medievale a orasului Sighisoara si este alcãtuit dintr-un ansamblu restaurat de clãdiri datând din secolul al 17-lea. 

Centrul ora
sului, asa numitul Oras de Jos, precum si toate atractiile tursitice din oras se aflã la doar câteva minute de mers pe jos.


 

Sosirea cu avionul
Actualmente existã un numãr mare de companii aeriene low-cost cu destinatia România. Blue-Air, German Wings si Wizz-Air au de regulã tarife mai mici decât companiile traditionale precum Tarom, Lufthansa sau Carpat-Air.
Cele mai apropiate aeroporturi internationale sunt la Sibiu, 100 km, Cluj-Napoca, 170 km si Bucuresti 270 km. Pentru grupuri cu o capacitate mare vã ajutãm cu plãcere sã gãsiti un mijloc de transport convenabil în directia Sighisoara.

Sosirea cu trenul
Sighisoara se aflã pe principala rutã feroviarã a trenurilor directe internationale din  Münich, Viena si Budapesta. Puteti gãsi informatii despre legãturile interne ale cãilor ferate române si la urmãtoarea adresã
www.bahn.de.

Drumul cu taxiul din garã pânã în cetate costã maxim 5,00 lei, respectiv maxim 1,50 €.

Dar si pe jos puteti parcurge aceastã distantã în aproximativ 15 minute. Dupã ce ati pãrãsit incinta gãrii coborâti 50 m si faceti la dreapta iar la prima faceti stânga pe strada Gãrii. La sfârsitul strãzii o luati din nou la stânga iar apoi la dreapta. Traversati râul, Târnava Mare, iar apoi facti dreapta. Acum vã aflati direct in fata dealului cetãtii iar lângã chioscul de ziare, aflat pe cealaltã parte a strazii, niste scãri duc in interiorul cetãtii. Urcati scãrile, faceti dreapta iar apoi stânga pe lânga biserica catolicã. De aici mai mergeti 73 m înainte si ne veti gãsi pe partea stângã.